Γράφουμε ιστορία By kounoupaki

Το άρθρο αυτό είναι παλιό (πάνω απο 9 έτη, δημοσιεύθηκε 02/06/2011).

Τυχόν ομοιότητες με πρόσωπα, γεγονότα, καταστάσεις είναι όλως τυχαίες και συμπτωματικές. Αυτό είναι ένα επιστημονικής φαντασίας άρθρο.

Μετά από 60-70 χρόνια το πάνελ της  IP TV θα ασχολείται με την κρίση που πέρασε η Ελλάδα το 2010, μια κρίση που πάρα λίγο να καταστρέψει την παγκόσμια οικονομία.

Θα μιλά για την αδυναμία του πολιτικού συστήματος να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Θα γίνει εκτενής ανάλυση της διαφθοράς με ονόματα και αριθμούς.  Θα αναφερθούν στα παιχνίδια των μεγάλων οικονομικών οίκων και χωρών πάνω στην πλάτη της χώρας μας. Θα μιλήσουν για αμύθητα ποσά που παίξανε οι κερδοσκόποι.

Θα αναφερθούν στην έλλειψη αποφασιστικότητας  και  αδυναμίας  της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αποδείξει ότι μπορεί να δημιουργήσει μία Ένωση πολιτών. Λίγο πριν τις διαφημίσεις  θα θυμηθούν τον Στρος Κααν και την καμαριέρα.

Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής  και θα γίνει εκτενής ανάλυση  του τρόπου που αντιμετώπισε την κρίση ο Ελληνικός λαός.

Την συνέχεια της εκπομπής μπορείτε να την επηρεάσετε. Τι πιστεύετε ότι θα αναφέρει:

1) Η Έλληνες πολίτες παθητικά δεχθήκαν τα σκληρά μέτρα φοβούμενοι ότι δεν υπήρχε  άλλη λύση. Πήραμε αρκετά δάνεια … ακόμα τα πληρώνουμε. Μέχρι το 2050 η μετανάστευση ήταν η μεγαλύτερη πληγή της χώρας μια που οι νέοι δεν μπορούσαν να βρούνε αξιοπρεπή δουλειά. Οι γονείς τους γεύτηκαν την ανεργία και  την κατάθλιψη. «Ευτυχώς» η Ελληνική πολιτική σκηνή ελέγχεται κάθε τρίμηνο από τους «εταίρους» για τυχόν δυσλειτουργίες.

2) Η μοναδική αντίδραση των Ελλήνων πολιτών ήταν το κίνημα των «αγανακτισμένων» το οποίο έντεχνα το πολιτικό κατεστημένο υποβάθμισε και διάβρωσε με προβοκάτσια. Το αποτέλεσμα ήταν η εύκολη επιβολή του μνημονίου 2. Στην συνέχεια πήραμε αρκετά δάνεια … ακόμα τα πληρώνουμε. Μέχρι το 2050 η μετανάστευση ήταν η μεγαλύτερη πληγή της χώρας μια που οι νέοι δεν μπορούσαν να βρούνε αξιοπρεπή δουλειά. Οι γονείς τους γεύτηκαν την ανεργία και  την κατάθλιψη. «Ευτυχώς» η Ελληνική πολιτική σκηνή ελέγχεται κάθε τρίμηνο από τους «εταίρους» για τυχόν δυσλειτουργίες.

3) Η δυναμική αντίδραση των Ελλήνων πολιτών με το κίνημα των  «αγανακτισμένων»,  κατάφερε να μείνει «καθαρή» από πολιτικά απόβλητα και να διαμορφώσει μια νέα συνείδηση χωρίς τις πολιτικές ετικέτες που μας οδήγησαν στην καταστροφή. Η τότε κυβέρνηση αναγκάστηκε να κάνει εκλογές. Χωρίς πλειοψηφία η πολιτικοί αναγκάστηκαν να κάνουν επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου πετυχαίνοντας ανθρώπινους όρους. Τα επόμενα 10 χρόνια ήταν δύσκολα …

4) Γράψε την δική σου ιστορία …

Check them out

Ευτυχώς υπάρχουν και αυτοί

Ευτυχώς υπάρχουν κάποιοι Έλληνες που ακόμα προσπαθούν ανιδιοτελώς να βοηθήσουν τους συνανθρώπους... →

Ο πρόγονος του Ευρώ (η ιστορία επαναλαμβάνεται ?)

Τον 19ο αιώνα η κυκλοφορία νομισμάτων διαφορετικού βάρους και τίτλου στις ευρωπαικές... →

Μαδώντας μαργαρίτες ?

Εκλογές 2012. Μια αναμνηστική φωτογραφία ...  ... →

   0 σχόλια     ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ

 Comments are closed.