Ευτυχώς υπάρχουν και αυτοί By kounoupaki

Το άρθρο αυτό είναι παλιό (πάνω απο 7 έτη, δημοσιεύθηκε 23/06/2013).

Ευτυχώς υπάρχουν κάποιοι Έλληνες που ακόμα προσπαθούν ανιδιοτελώς να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους. Ανώνυμοι, χωρίς γκρίνια, οργανωμένα προσπαθούν και δίνουν φως τις γκρίζες μέρες που ζούμε. Δεν διαπιστώνουν αλλά ενεργούν. Νέα παιδιά, που θα μπορούσαν τον ελεύθερο χρόνο τους να κάνουν χίλια πράγματα, παίρνουν στους ώμους τους αυτά που το κράτος αδυνατεί να προσφέρει.

Μιλώ για τους εθελοντές δασοπυροσβέστες και διασώστες. Ίσως είναι καιρός να σκεφτούμε και αυτούς τους συμπατριώτες μας διότι αυτοί θα ριχθούν στην φωτιά για να σώσουν το δάσος ή που ξέρεις μπορεί να σώσουν το σπίτι σου ή ακόμα και εσένα.

Για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα αυτά τα παιδιά ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ από κανέναν. Κάνουν βάρδιες 8ωρες ή και 12ωρες όταν υπάρχει ανάγκη. Δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Είναι τα παιδιά του γείτονα ή κάποιου φίλου. Είναι τα παιδιά μας, είναι το καλό που έμεινε μέσα μας και μπορούμε να τους δείξουμε με περηφάνια.

Περνούν πολλές ημέρες του χρόνου σε εκπαιδεύσεις, βάρδιες και περιπολίες. Δραστηριοποιούνται στην τοπική κοινωνία διδάσκοντας τα παιδιά σχολείων την αξία της προστασίας των δασών. Γίνονται ήρωες στα μάτια των παιδιών και ένα πρότυπο που αξίζει.

facebook likeΤους θυμόμαστε όταν τους έχουμε ανάγκη, όταν τα δάση καίγονται το καλοκαίρι ή πλημμυρίζουν δρόμοι τον χειμώνα, και σαν γνήσιοι Έλληνες διαμαρτυρόμαστε για το κακό κράτος, την έλλειψη δασοπυροσβεστών, την ανυπαρξία εξοπλισμού και την Τρόικα. Μετά σηκωνόμαστε από τον καναπέ και πάμε στον υπολογιστή μας για μία ομαδική ηλεκτρονική ψυχοθεραπεία ηρεμώντας αφού πάρουμε τα likes μας. Φυσικά κανένας δεν σκέφτηκε να γίνει εθελοντής ή να συνεισφέρει οικονομικά. Όταν το κράτος δεν μπορεί και οι σωτήρες δεν έχουν έρθει ακόμα, κάθε ένας από εμάς πρέπει να αναρωτηθεί πως μπορεί να βοηθήσει.

Προσωπικά τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για όλα αυτά που προσφέρουν. Τους ευχαριστώ που μου θύμισαν αυτό που θαύμαζα και ήθελα να γίνω όταν ήμουν παιδί … ένας μικρός ήρωας … σαν Έλληνας.

Ευχαριστώ τον γιο μου επέλεξε να ανήκει σε αυτούς τους Έλληνες … και ας έμεινα ξάγρυπνος από τις σειρήνες των πυροσβεστικών περιμένοντας τον να γυρίσει από την βάρδια του.

Όσο για εμάς τους επαναστάτες … θα κάνουμε το καθήκον μας με ένα like ή retweet (?).

ref: «Εθελοντικές Δυνάμεις Δασοπυρόσβεσης και Διάσωσης»

 

Check them out

Ο πρόγονος του Ευρώ (η ιστορία επαναλαμβάνεται ?)

Τον 19ο αιώνα η κυκλοφορία νομισμάτων διαφορετικού βάρους και τίτλου στις ευρωπαικές... →

Οι Γερμανοί μας αγαπούν … απλώς μας ζηλεύουν!

«Το πραγματικό κίνητρο της Γερμανίας για να βοηθήσει τους Έλληνες δεν είναι το χρήμα. Είναι η... →

Les Grecs – Guignols

Les Guignols de l'info: «Το νέο είδος, οι Έλληνες» Η γαλλική σατιρική Les... →

   0 σχόλια     ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ

 Comments are closed.