Μη ξεχάσετε: Η Ωρα της Γης Σάββατο 28 Μαρτίου 2009 By kounoupaki

Το άρθρο αυτό είναι παλιό (πάνω απο 11 έτη, δημοσιεύθηκε 16/03/2009).

earthΘέλετε να πάρετε μέρος στην πρωτοβουλία “η Ώρα της Γης 2009” που φιλοδοξεί να γίνει το μεγαλύτερο συμμετοχικό γεγονός στην ιστορία του πλανήτη; Τώρα μπορείτε.

Η Ώρα της Γης (Earth Hour) είναι μία παγκόσμια πρωτοβουλία της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Στα πλαίσιά της, καλούμε τους πολίτες, τις επιχειρήσεις, οργανισμούς, κυβερνήσεις σε ολόκληρο κόσμο να σβήσουν τα φώτα τους για μία ώρα στις 20.30 το Σάββατο 28 Μαρτίου 2009. Στόχος της Ώρας της Γης είναι να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες και να δείξει πως το κλίμα είναι στο χέρι μας!

Η Ώρα της Γης ξεκίνησε το 2007 στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας με τη συμμετοχή 2,2 εκατομμυρίων σπιτιών και επιχειρήσεων. Το 2008 η εκστρατεία μετατράπηκε σε παγκόσμιο κίνημα για το κλίμα με τη συμμετοχή 100 εκατομμυρίων ανθρώπων σε 35 χώρες. Παγκοσμίως γνωστά κτίρια και τοποθεσίες όπως η πλατεία Times στη Ν. Υόρκη, το Κολοσσαίο της Ρώμης, η Όπερα του Σίδνεϋ, η γέφυρα Golden Gate στο Σαν Φρανσίσκο σκο-τείνιασαν για μία ώρα και μετατράπηκαν σε σύμβολα ελπίδας για ένα πρόβλημα που γίνεται κάθε ώρα και πιο έντονο.

[blockquote]Φέτος, θέλουμε να συμμετάσχουν 1 δισεκατομμύριο πολίτες (δηλαδή 1/6 άνθρωποι στον πλανήτη) και να κάνουμε την Ώρα της Γης το μεγαλύτερο συμμετοχικό γεγονός στην ιστορία.[/blockquote]

Η Ώρα της Γης δεν είναι μια διαδήλωση ή μια διαμαρτυρία. Είναι μια ευκαιρία για εξήντα λεπτά γιορτής, ώριμης σκέψης, δημιουργίας και αποφασιστικότητας. Το WWF Ελλάς φιλοδοξεί και η Ελλάδα να δώσει το δικό της παρόν στον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή και να ξεχωρίσει ανάμεσα στις άλλες χώρες του πλανήτη.

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ

Check them out

Ευτυχώς υπάρχουν και αυτοί

Ευτυχώς υπάρχουν κάποιοι Έλληνες που ακόμα προσπαθούν ανιδιοτελώς να βοηθήσουν τους συνανθρώπους... →

Ο πρόγονος του Ευρώ (η ιστορία επαναλαμβάνεται ?)

Τον 19ο αιώνα η κυκλοφορία νομισμάτων διαφορετικού βάρους και τίτλου στις ευρωπαικές... →

Περι μεσαζόντων και ύπνου

Σε όλα τα μέρη του κόσμου οι άνθρωποι φοράνε καπέλο για να... →

   0 σχόλια     ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ

 Comments are closed.