Μια μέρα στο IT By kounoupaki

Το άρθρο αυτό είναι παλιό (πάνω απο 11 έτη, δημοσιεύθηκε 28/11/2009).

smyf2emusicΚοιτάω την ώρα … δέκα, μία γουλιά καφέ. Το κόκκινο λαμπάκι του server που τρέχει το media ERP, την τιμολόγηση και όλη την παραγωγή συνεχίζει να αναβοσβήνει … για να δούμε πόσο ακόμα θα λειτουργεί. Βλέπεις η κρίση μηδένισε τον προϋπολογισμό του ΙΤ και ανέτρεψε την προβλεπόμενη αντικατάσταση του.

Το Support της κατασκευάστριας εταιρείας μας είπε τα κλασσικά … κάντε update το firmware, του controller, της καφετιέρας, του ψυγείου και κάντε ένα reboot. Εάν δεν δουλέψει θα σας στείλουμε ένα καινούργιο motherboard και βλέπουμε … ίσως πρέπει να παραγγείλετε έναν καινούργιο server. Όταν τους εξηγήσαμε ότι στην μηχανή δεν έχουμε εγκαταστήσει κανένα καινούργιο λογισμικό εδω και τρείς μήνες και ότι η ενδεικτική λυχνία δείχνει hardware πρόβλημα που δεν θα διορθωθεί με firmware update μας είπαν ότι αυτό μπορούν να μας συμβουλέψουν.

Το πρόβλημα :

  • Ο server μπορεί να σταματήσει να λειτουργεί ανά πάσα στιγμή.
  • Παραγγελία καινούργιου server = παράδοση σε 15-20 ημέρες (κόστος 7000ευρώ Χ 15 ημέρες για τις εταιρείες του ομίλου)
  • Πρέπει να βρεθεί 2U server με 200-300GB χώρο (για την 80GB Oracle DB), τουλάχιστον 8GB RAM και φυσικά αρκετά δυνατό επεξεργαστή ΤΩΡΑ.

Η μόνη μηχανή που είχε τα κατάλληλα χαρακτηριστικά ήταν το αγαπημένο μας παιχνίδι … ο vm server. Η μηχανή αυτή έτρεχε τρεις servers (virtual machines). Άλλη μια γουλιά καφέ … ανέβασμα στροφών … αυτοντοπάρισμα …

Κοιτάω την ώρα … τρείς και μισή.  Μόλις ετοιμάσαμε τρείς servers από τρεις virtual machines που έτρεχαν στον vm server. Άλλη μια γουλιά καφέ.  Η εγκατάσταση του RAID, λειτουργικού, της Oracle, το export και import της database μόλις ξεκίνησε. Ευτυχώς το κόκκινο λαμπάκι αναβοσβήνει … ο server είναι ακόμα ζωντανός.

Έξη και μισή είμαστε έτοιμοι για τεστ. Άλλη μια γουλιά καφέ. Πατάω το enter στο login της εφαρμογής και όλα παίζουν σωστά. Τo Σαββάτο θα κάνουμε το update της database και τις αλλαγές στα login scripts και την Δευτέρα ούτε γάτα ούτε ζημιά … κανένας δεν θα καταλάβει τίποτα. Οι 200+ χρήστες θα δουλέψουν κανονικά. Όλα τα media plans θα φύγουν στα κανάλια, τα τιμολόγια θα τυπωθούν, οι προϋπολογισμοί και οι προσφορές θα φύγουν στους πελάτες.

Κάθομαι στο γραφείο μου και συμπληρώνω το incident report, στο αποτέλεσμα γράφω απλά ότι το πρόβλημα λύθηκε.  Είναι επτά το απόγευμα παίρνω την τσάντα μου και φεύγω αφήνοντας έναν ακόμα μισοτελειωμένο καφέ.

Check them out

Ευτυχώς υπάρχουν και αυτοί

Ευτυχώς υπάρχουν κάποιοι Έλληνες που ακόμα προσπαθούν ανιδιοτελώς να βοηθήσουν τους συνανθρώπους... →

Ο πρόγονος του Ευρώ (η ιστορία επαναλαμβάνεται ?)

Τον 19ο αιώνα η κυκλοφορία νομισμάτων διαφορετικού βάρους και τίτλου στις ευρωπαικές... →

Οι Γερμανοί μας αγαπούν … απλώς μας ζηλεύουν!

«Το πραγματικό κίνητρο της Γερμανίας για να βοηθήσει τους Έλληνες δεν είναι το χρήμα. Είναι η... →

   0 σχόλια     ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ

 Comments are closed.