Μολών Λαβέ Μέρκελ By kounoupaki

Το άρθρο αυτό είναι παλιό (πάνω απο 8 έτη, δημοσιεύθηκε 05/03/2010).

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΜΕΡΚΕΛ ΑΛΛΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Είναι δυνατόν σε κοινή συνέντευξη τύπου των δύο πρωθυπουργών,  με παγκόσμια απήχηση, να τίθεται θέμα πώλησης τμήματος της χώρας ? Είναι δυνατόν να απαντά ο Ελληνας πρωθυπουργός ότι υπάρχουν άλλοι δρόμοι !!! Καμμία ερώτηση των δημοσιογράφων για τα ουσιαστικά προβλήματα της Ευρωζώνης και της Ελλάδας  δεν απαντήθηκε. Παρ΄ολα αυτά ο κ. Παπανδρέου δεν σταμάτησε να λέει ευχαριστώ στην κα Μέρκελ.

Η Μέρκελ δεν είπε τίποτα, μόνο ότι καταλαβαίνει το βάρος των μέτρων λιτότητας  και το αντίκτυπο στην ζωή των Ελλήνων. Και σύγκρινε την μη αύξηση των συντάξεων στην Γερμανία με αυτή στην Ελλάδα. Οταν τα προιόντα στην Γερμανία είναι κατα 20-30% φθηνότερα και οι συντάξεις 30-40% υψηλότερες απο αυτές των Ελλήνων. Η Μέρκελ θα μας πουλήσει τεχνογνωσία σε τεχνολογία (βλέπε Siemens) και πράσινη οικονομία (μυρίζομαι καινούργια σκάνδαλα).

Το αστείο ήταν όταν ρωτήθηκε γιατί η Ελλάδα δανείσθηκε με διπλάσιο επιτόκιο απο χώρες με τα ίδια οικονομικά προβλήματα μετα την εξαγγελία των μέτρων (ερώτηση Ελληνα δημοσιογράφου – ΝΕΑ). Η απάντηση ήταν κάτι ΑΣΧΕΤΟ πχ γιατί έκλασε η φοράδα στο αλώνι.

Το μόνο σημείο που είχε δίκαιο η κα Μέρκελ είναι ότι η Ευρωπαική ένωση είναι οικονομική ένωση. Σίγουρα η Γερμανία κερδίζει με τις εξασφαλισμένες εξαγωγές της στην Ευρωζώνη και με ένα πιο ακριβό δολλάριο γίνεται ακόμα πιο ανταγωνιστική.  Πόσες άραγε Γερμανικές τράπεζες επωφελήθηκαν απο την κερδοσκοπία των επιτοκίων δανεισμού της Ελλάδας ;

Απογοήτευση απο την στάση των Ευρωπαίων εταίρων, απογοήτευση απο την στάση του Έλληνα Πρωθυπουργού. Ναι να είμαστε πολιτισμένοι αλλά δεν χρειαζόταν να τους πούμε και ευχαριστώ.

[blockquote]Ελπίζω η εικόνα και τα λεχθέντα των δύο πρωθυπουργών να ήταν απλώς για τα μάτια του κόσμου, και να έχουν ουσιαστικά συζητήσει και αποφασίσει για το πως μπορεί η Ευρώπη να προστατευθεί και να προστατεύσει ένα μέλος της απο τέτοιου είδους κερδοσκοπικά παιγχνίδια τα οποία κοστίζουν τα όνειρα, τις ελπίδες, την ευτυχία και ευημερία των πολιτών της.[/blockquote]

 

ΕΑΝ ΟΧΙ ΑΕΙ ΧΑΣΟΥ ΕΥΡΩΠΗ !

 

Check them out

Περι μεσαζόντων και ύπνου

Σε όλα τα μέρη του κόσμου οι άνθρωποι φοράνε καπέλο για να... →

Γράφουμε ιστορία

Μετά από 60-70 χρόνια το πάνελ της  IP TV θα ασχολείται με... →

Το θέμα είναι να μη ξαναπέσουμε για ύπνο

Ξυπνήσαμε …  αργήσαμε αλλά ξυπνήσαμε ! Η αλήθεια είναι ότι απλώς χουζουρεύουμε... →

   0 σχόλια     ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ

 Comments are closed.