Το θέμα είναι να μη ξαναπέσουμε για ύπνο By mitsos

Το άρθρο αυτό είναι παλιό (πάνω απο 9 έτη, δημοσιεύθηκε 29/05/2011).

Ξυπνήσαμε …  αργήσαμε αλλά ξυπνήσαμε ! Η αλήθεια είναι ότι απλώς χουζουρεύουμε πριν σηκωθούμε. Το θέμα είναι να μη ξαναπέσουμε για ύπνο !

Νομίζουν ότι εμείς οι “αγανακτισμένοι” είμαστε συντεταγμένοι κάτω απο μία μόδα, την μόδα του facebook ή του twitter, και το βλέπουν σαν ένα καπρίτσιο το οποίο θα περάσει. Το βλέπεις στον τρόπο που το παρουσιάζουν τα κανάλια … με ελαφρότητα … κάτι σαν ανταγωνισμό μεταξύ Ελλήνων και Ισπανών για το ποιός θα κάνει την περισσότερη φασαρία.

Ο “πάνσοφος” Πάγκαλος με την δική του λογική το θεωρεί ανούσιο όπως αναφέρει σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Καθημερινή : “Η διαμόρφωση ενός πολιτικού κινήματος όσο και αν αυτό δυσαρεστεί ορισμένους, που ακολουθούν τη μόδα των τεχνολογιών δεν εξαρτάται από τα like και τα unlike του Facebook”  και “Τα εύκολα όχι πολλές φορές ενώνουν πιο άνετα, απ’ ότι τα πολύ πιο δύσκολα ναι” λέει ο Θεόδωρος Πάγκαλος και συνεχίζει: “δείτε την Αίγυπτο. Που οδήγησε το κίνημα του Facebook; Στην εδραίωση σκληρού στρατιωτικού ελέγχου στη χώρα. Κινήματα χωρίς ιδεολογία και οργάνωση, δηλαδή κινήματα που βασίζονται σε ένα συναίσθημα σε μια οργή, δύο πράγματα μπορεί να προσφέρουν. Είτε ενός είδους ανώδυνη και αναποτελεσματική τελικά εκτόνωση, που δεν ενδιαφέρει καν την πολιτική αυτή καθ’ εαυτήν, είτε ανοίγουν το δρόμο για την κατάληψη της εξουσίας με αντιδημοκρατικές μεθόδους σε οργανωμένες μειοψηφίες” και καταλήγει λέγοντας ότι πολιτικό κίνημα θα σχηματιστεί όταν στο πανό, δεν βλέπουμε μια διαρκή άρνηση όπου τεράστια όχι δεσπόζουν και καταπίνουν τα πάντα, αλλά όταν δούμε μια ιδέα, για την οποία αξίζει κάποιος να κάνει θυσίες.

Εάν βγάλουμε απο τα λεγόμενα του την προσπάθεια υποβάθμισης του κινήματος των “αγανακτισμένων” με τις εξυπνάδες του τύπου “like” και “unlike” αντιλαμβανόμαστε ότι ο άνθρωπος δεν έχει καμμία επαφή με το τι συμβαίνει στους πολίτες αυτής  χώρας ! κάτι που συμβαίνει και με τους υπόλοιπους πολιτικούς.
Ολοι αυτοί οι “αγανακτισμένοι” που μαζεύτηκαν στο Σύνταγμα και αυτοί που δεν μπόρεσαν να έρθουν είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ. Είναι πολίτες που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ … και ότι άλλο έχει το καλάθι  της δημοκρατία μας. Δεν βρέθηκαν εκεί κάτω απο την πράσινη, μπλέ ή κόκκινη σημαία, βρέθηκαν εκεί με την Ελληνική σημαία ! Ισως γι’αυτό μας θεωρείτε ότι δεν είμαστε οργανωμένοι.

Πάγκαλε και λοιποί πολιτικοί εσείς πρέπει να ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ διότι οι πολίτες αυτής της χώρας δεν έχουν άξιους ηγέτες εδώ και πολλά χρόνια. Μας λείπει ο ηγέτης, αυτός που μπορεί να μας εμπνεύσει και να νοιαστεί για μας. Ζητάμε δικαιοσύνη, αξιοκρατία, αξιοπρέπεια και ΜΕΛΛΟΝ για τα παιδιά μας. Μέσα σε ένα χρόνο μας έχετε βυθίσει στην κατάθλιψη και στα ψέμματα, στους εκβιασμούς και στην ντροπή. Δεν μας δίνετε περιθώριο να ανασάνουμε. Ο ένας μετά τον άλλο χάνουμε την δουλειά του, το σπίτι του, την δυνατότητα να φροντίσει την οικογένεια του, την ελπίδα … την αξιοπρέπεια του. Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι ενός κόμματος για να είναι συντεταγμένοι ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ οι Ελληνες.

Εχετε χάσει εδώ και καιρό το μέτρο. Εχετε χάσει την επαφή με τους “πραγματικούς” ανθρώπους. Ελληνες δεν είναι μόνο οι συνδικαλιστές που συναλλάσσεστε (οι περισσότεροι απο αυτούς είναι ίδιοι με εσάς και τους επιβραβεύετε κάνοντας τους βουλευτές !).

Σε λίγο καιρό, με τα νέα μέτρα, θα είμαστε ακόμα περισσότεροι. Μη ξεχνάς ότι εσείς μας οδηγήσατε στην απελπισία και στον προσωπικό πλέον αφανισμό. Δεν πρόκειται για καπρίτσιο ή παιγνίδι είναι θέμα επιβίωσης. Χρόνια τώρα μας λέγατε ότι εμείς οι Ελλήνες όταν υπάρχει κίνδυνος ενωνόμαστε και γινόμαστε μια γροθιά, φαίνεται ότι αυτό εχει αρχίσει να συμβαίνει. Επειδή έχεις ξεχάσει εσύ και οι όμοιοι σου τι σημαίνει “κίνημα” + “απελπισία” + “κατάθλιψη” + “ντροπή” άνοιξε κανένα λεξικό … εαν έχεις internet ψάξε στο google είναι πιο εύκολο 🙂

Check them out

Ευτυχώς υπάρχουν και αυτοί

Ευτυχώς υπάρχουν κάποιοι Έλληνες που ακόμα προσπαθούν ανιδιοτελώς να βοηθήσουν τους συνανθρώπους... →

Ο πρόγονος του Ευρώ (η ιστορία επαναλαμβάνεται ?)

Τον 19ο αιώνα η κυκλοφορία νομισμάτων διαφορετικού βάρους και τίτλου στις ευρωπαικές... →

Μαδώντας μαργαρίτες ?

Εκλογές 2012. Μια αναμνηστική φωτογραφία ...  ... →

   0 σχόλια     ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ

 Comments are closed.