Το internet αποκτά διακόπτη on/off !? By kounoupaki

Το άρθρο αυτό είναι παλιό (πάνω απο 11 έτη, δημοσιεύθηκε 30/08/2009).

usb-stress-buttonΣερφάροντας έπεσα πάνω στο παρακάτω άρθρο του Foxnews. Με λίγα λόγια ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών θα αποκτήσει “έναν διακόπτη” που θα μπορεί να αποκλείσει την πρόσβαση ιδιωτικών δικτύων στο internet με την πρόφαση εκτάκτου ανάγκης !Μια γρήγορη μετάφραση του άρθρου :

panicombamaΈνα νομοσχέδιο της Γερουσίας θα προσφέρει στον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών  την δυνατότητα  να διακόψει  την σύνδεση ιδιωτικών δικτύων στο Διαδίκτυο  – μια κίνηση  που οι εμπειρογνώμονες ασφάλειας του κυβερνοχώρου ανησυχούν ότι  θα “πνίξει” τη βιομηχανία και τις πολιτικές ελευθερίες.

Λεπτομέρειες για την τροποποιημένη έκδοση του νομοσχεδίου για την ασφάλεια του κυβερνοχώρου του 2009 προέκυψε αργά την Πέμπτη, μήνες μετά την αρχική έκδοση που είχε συντάξει ο γερουσιαστής Τζέι Ροκφέλερ, DW.V., εταιρείες στο Silicon Valley το χαρακτήρισαν ως “επικίνδυνες κυβερνητικές παρεμβάσεις”.

Στο αρχικό νομοσχέδιο που εξουσιοδοτείται ο Πρόεδρος, κατ ‘ουσία να απενεργοποιήσει το Internet, στην περίπτωση  μιας «έκτακτης ανάγκης» στον κυβερνοχώρο. Το τι είναι «Εκτακτη ανάγκη» δεν προσδιορίστηκε, δήλωσε ο Larry Clinton, πρόεδρος της Internet Security Συμμαχίας, η οποία εκπροσωπεί τη βιομηχανία των τηλεπικοινωνιών .

Η Κλίντον δήλωσε ότι η νέα εκδοχή του νομοσχεδίου που ήρθε στην επιφάνεια αυτή την εβδομάδα έχει βελτιωθεί από το πρώτο σχέδιο του, αλλά ασάφειες  θα μπορούσαν να προσφέρουν την ίδια δύναμη στον Πρόεδρο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

“Η τρέχουσα διατύπωση είναι τόσο ασαφείς ώστε δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι οι αλλαγές έχουν πράγματι γίνει,” είπε.

Η νέα νομοθεσία επιτρέπει τον πρόεδρο να “κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στον κυβερνοχώρο” για “μη κυβερνητικά” δίκτυα.

Ολο το άρθρο απο το FOXNEWS :: Senate Bill Would Give President Emergency Control of Internet

Check them out

Cosmote Internet On the Go and Apple OSX setup

Σίγουρα ο κόσμος εκεί φτιάχτηκε για αυτούς που έχουν λειτουργικό απο την... →

   2 σχόλια     ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ