Customshop.gr – Giles Bruvel Telecaster By kounoupaki

Το άρθρο αυτό είναι παλιό (πάνω απο 12 έτη, δημοσιεύθηκε 14/11/2008).

p1080453
Ενδιαφέρον το CustomShop.gr, ωραία σχέδια και πρωτότυπα. Όλα αυτά σε ωραίες εικόνες με κάποια μουσικά κλιπ που δεν είναι του γούστου μου. Πώς είναι να παίζεις με μία τέτοια κιθάρα ; Την ευκαιρία να δοκιμάσω την ονομαζόμενη Giles Bruvel Telecaster την είχα.

Την παρέλαβα μέσα σε μία θήκη παραλλαγής που καθόλου δεν τιμά τον Giles Bruvel 🙂 για να συμπληρώσουμε τον γρίφο του σχεδίου λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη

[blockquote]
γεννήθηκε στην Αυστραλία από Γάλλους γονείς. Μετακόμισε στην Γαλλία όταν ήταν τεσσάρων. Από τα εννιά του χρόνια ζωγραφίζει. Είναι γλύπτης και ζωγράφος. Το σχέδιο στην Telecaster ονομάζεται Relative Time
[/blockquote]

p1080460Ανοίγοντας την αμφιλεγόμενη θήκη (τα παιδιά μου την λάτρεψαν) αποκαλύφτηκε μία πανέμορφη κιθάρα. Μετάνιωσα για όσα είπα στον κατασκευαστή της κατά καιρούς για το όλο project. Εξετάζοντας προσεκτικά το σχέδιο πάνω στο σώμα της Telecaster είδα μερικές ατέλειες, πιθανόν λόγω του ξύλου, αλλά ξέροντας τις δυσκολίες εκτύπωσης σε τέτοια επιφάνεια θα πρέπει να είσαι … πολύ περίεργος και ψυχαναγκαστικός για δεις τις ατέλειες με μεγεθυντικό φακό !

Το μπράτσο maple κλασσικό Telecaster, original Fender Mexico. Κλειδιά, γέφυρα, μαγνήτες … τα πάντα Fender υλικά ! Μυστήριο καλύπτει την προέλευση του σκάφους. Η κιθάρα ήταν σεταρισμένη καλά, λίγο ψηλά για τα γούστα μου, αλλά αυτό είναι σχετικό μπορείς άνετα να την ρυθμίσεις στα μέτρα σου.

p1080456Ήρθε η ώρα να την συνδέσω στον Roland (Cube30X). Αρχίζοντας από τον καθαρό ήχο η κιθάρα δεν έδειξε να έχει προσωπικότητα. Οι Fender Νoisless την κάνουν τελείως ουδέτερη … Όσο και αν προσπάθησα με διάφορες ρυθμίσεις ο ήχος την αδικούσε. Συνήθως χρησιμοποιώ τον bridge μαγνήτη αυτός όμως έδινε υπερβολικά πρίμα σχεδόν στρίγγλιζε. Το neck μαγνήτης έδινε έναν ισορροπημένο  ήχο καλά μεσαία, χανόταν τελείως όταν έπαιζαν και οι δύο μαζί. Πιστεύω ότι με λίγο ρύθμιζμα  του ύψους των μαγνητών τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα. Το μπράτσο καλό, λίγο σκληρό στην αίσθηση.

Αποφάσισα να αλλάξω ενισχυτή και άναψα το Μαρσαλάκο μου. Τώρα μάλιστα … καλύτερος ήχος, περισσότερη ζωντάνια … αλλά ΓΙΑΤΙ NOISLESS μαγνήτες σε αυτό το κομψοτέχνημα  ΚΥΡΙΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ  ; ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ ΕΝΤΟΝΩΣ ;  ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΣΠΑΣΕΣ ;  κρατήθηκα να μη βγάλω το κατσαβίδι …

p1080461Αξίζει ; ΝΑΙ (κεφαλαίο ναι) Είναι μοναδική, καταπληκτική δουλειά. Μπορείς να συνθέσεις την δικιά σου dream κιθάρα, φυσικά  με ότι κλειδιά, μαγνήτες, μπράτσο, pickup guard, bridge, knobs  θέλεις. Δυστυχώς δεν είχα πολύ χρόνο να ηχογραφήσω μερικά κλιπάκια.

 

Χωρίς να θεωρηθεί διαφήμιση έχω δώσει ήδη παραγγελία. Πολύ καλή δουλειά !

Check them out

Dream Guitar … making of

Μπορώ να κατασκευάσω την δική μου κιθάρα ; Μιλάω για μοναδικό σχέδιο,... →

Το CustomShop της φαντασίας του κιθαρίστα

  Μία υπέροχη ιδέα για όλους τους κιθαρίστες που ψάχνουν την δικιά τους... →

   0 σχόλια     ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ

 Comments are closed.