H ώρα της Γης … εμείς απλά σβήσαμε το φώς By kounoupaki

Το άρθρο αυτό είναι παλιό (πάνω απο 9 έτη, δημοσιεύθηκε 04/04/2009).

28 Μαρτίου η ώρα της Γης.  Εκλεισα  τα φώτα παρ’ολη την γκρίνια των  παιδιών μου. Χωρίς τηλεόραση ?! χωρίς playstation ?! τι θα κάνουμε τώρα … κλπ ! Τους εξήγησα πόσο σημαντικό είναι να συμμετέχουμε σε κινήσεις που προστατεύουν το περιβάλλον, τους εξήγησα τον λόγο που μαζεύουμε το χαρτιά για ανακύκλωση, τους εξήγησα για τα φιλικά προς το περιβάλλον απορυπαντικά που χρησιμοποιούμε και για τις οικολογικές λάμπες που βάλαμε στο σπίτι. Πριν συνεχίσω την … διάλεξη  με ρώτησαν «τώρα δηλαδή που σβήσαμε τα φώτα, το σώσαμε το περιβάλλον;».


Φατε ματια ψαρια

Είναι δύσκολο να πείσεις τα παιδιά σου να προστατεύσουν την κληρονομιά τους όταν το σχολείο  δεν εκπαιδεύει, όταν οι υδροκέφαλοι που μας κυβερνούν αδιαφορούν γεμίζοντας μας ψέμματα. Είναι τραγικό να ζούμε σε μία χώρα που λειτουργούν ανεξέλεκτες χωματερές, νεκρές λίμνες και ποτάμια απο τα χημικά που πετούν οι βιομηχανίες με την ανοχή του κράτους (βλέπε Ασωπός), όταν δεν ξέρουμε εάν το νερό που πίνουμε είναι μολυσμένο και ΟΛΟΙ ΣΙΩΠΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ. Συγγνώμη έκανα λάθος … ξέχασα ότι η Ελλάδα πρώτευσε σε συμμετοχές στην ωρα της Γης. Ξέχασα ότι σβήσαμε τα φώτα στην Ακρόπολι.  Ξέχασα ότι οι βουλή έσβησε τα φώτα ! Τι ειρωνία ! Τι κοροιδία ! Οι λύκοι μεταμφιεστήκαν σε πρόβατα. Σβήσαμε τα φώτα για να μη βλέπουμε την κατάντια μας.

Σβήσαμε τα φώτα γιατι ήταν εύκολο, πατήσαμε απλώς ένα κουμπί … και όλα τα εγκλήματα σβήστηκαν. Δεν υπάρχουν τύψεις, οι βουλευτές και οι άρχοντες μπορούν να μας περιγράψουν με έπαρση πόσο ευαίσθητοι είναι. Πατήσαν το κουμπί και όλα ξεχάστηκαν. Ο Σουφλιάς μπορεί να αναβάλει την ίδρυση του υπουργείου περιβάλλοντος για άλλα δυο ή τρία χρόνια … αφού πάτησε το κουμπί … τι το θέλουμε το Κιότο, γιατί προβληματίζονται για το περιβάλλον ! εμείς δεν κλείνουμε τα μάτια, απλά σβήνουμε το φώς.

Πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε θεατές. Πρέπει να κάνουμε τους επαγγελματίες της εξουσίας να συνειδητοποιήσουν ότι θα χάσουν την δουλεία τους εάν δεν ενδιαφερθούν για το μέλλον των παιδιών μας, γιατί το έγκλημα κατα της γής δεν είναι μία αρπαχτή αλλά είναι η αρχή του τέλους.

Σας αφήνω, έχω κουραστεί να θυμώνω. Τόσα χρόνια και τα τίποτε δεν άλλαξε, τι μπορούμε να κάνουμε ???   Πάω να κλείσω το φως … για να κοιμηθώ.

Check them out

Ευτυχώς υπάρχουν και αυτοί

Ευτυχώς υπάρχουν κάποιοι Έλληνες που ακόμα προσπαθούν ανιδιοτελώς να βοηθήσουν τους συνανθρώπους... →

Ο πρόγονος του Ευρώ (η ιστορία επαναλαμβάνεται ?)

Τον 19ο αιώνα η κυκλοφορία νομισμάτων διαφορετικού βάρους και τίτλου στις ευρωπαικές... →

Περι μεσαζόντων και ύπνου

Σε όλα τα μέρη του κόσμου οι άνθρωποι φοράνε καπέλο για να... →

   0 σχόλια     ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ

 Comments are closed.