IAMM NTR83 By kounoupaki

Το άρθρο αυτό είναι παλιό (πάνω απο 10 έτη, δημοσιεύθηκε 23/10/2010).

Η αναζήτηση για τον απόλυτο mediaplayer με θεικά χαρακτηριστικά χωρίς να με στείλει μετανάστη (…λογω κόστους) τελείωσε με το IAMM NTR83. Εκπληρεί τα παραπάνω κριτήρια ? απ’οτι φαίνεται ναι, αν και είναι νωρίς ακόμα (το έχω εδώ και ένα μήνα) αλλά το RTD1283 chipset εγγυάται αρκετή δύναμη για δύσκολες δουλειές όπως  1080p (full HD).

Η αλήθεια είναι ότι εκτός απο το να παίζει :

 • όλα τα γνωστά format video όπως MKV,RealMedia(RM),RMVB,MOV, FLV, MP4,ASF,WMV,AVI,M2TS,MTS,DAT,MPG, MPEG,M4V,ISO,IFO,VOB,TS,TP,TRP
 • υπότιτλους SMI,SUB,IDX+SUB,SRT,SSA,ASS,DVD subtítulos, Incrustados en cheros AVI/Divx (με Ελληνικά)
 • αρχεία ήχου όπως FLAC,WMA,WMA Pro,MP3,WAV,ASF,MP4,AAC,OGG,RA,RM,RMVB,LPCM, ADPCM,Dolby Digital AC3,Dolby Digital Plus,DTS,RA-cook
 • αρχεία εικόνας όπως JPG, GIF, BMP, JPEG (JPEG progresivo no soportado)

είναι και ψηφιακός δέκτης mpeg4 (DVB-T)  με HD H.264 , EPG και Timeshift δηλαδή δύο σε ένα (υποστηρίζει εγγραφή στον εσωτερικό δίσκο ή σε εξωτερικό δίσκο μέσω USB host). Η ανάλυση που μπορεί να δώσει είναι από High definition analog component Y, Pb, Pr (480p, 720p, 1080i) και από το HDMI 1.3 digital video high definition (480p, 720p, 1080i, 1080p). Για έξοδο ήχου υπάρχει και S/PDIF Digital Optics.

Δέχεται σκληρό δίσκο (έως 2TB). Εχει μία πόρτα δικτύου 10/100 Mbps καί μπορεί να δεχθεί τον δικό του IEEE 802.11g / n 54Mbps/300Mbps USB WiFi adapter (δεν έρχεται με την συσκευή). Υποστηρίζει πολλαπλές λειτουργίες δικτύου (NAS/Streaming Playback/FTP/Samba) με Streaming play-back function. Μπορεί να γίνει ένα μικρό download station (torrents) και μπορείς να ακούσεις ραδιοφωνικές εκπομπές μέσω internet.

Το μηχάνημα έπαιξε χωρίς πρόβλημα full HD ταινίες με Ελληνικούς υπότιτλους. Συνδέθηκε με τον Synology NAS server μου χωρίς κανένα πρόβλημα και δέχθηκε μέσω UPnP streaming ταινίες. Το μόνο πρόβλημα που αντιμετώπισα ήταν ότι δεν έπαιξε υπότιτλους (srt) απο τον NAS μου (!?), τους έπαιξε μόνο όταν κατέβασα την ταινία στον εσωτερικό σκληρό δίσκου του.

Το IAMM NTR83 είναι ένα καλό και δυνατό μηχάνημα με χαρακτηριστική οθόνη ενδείξεων και μικρό μέγεθος. Δίνει πολλές επιλογές σύνδεσης εξωτερικών συσκευών (έπαιξε χωρίς κανένα πρόβλημα DVD απο εξωτερική USB  DVD συσκευή). Πιστεύω ότι τελείωσα με το το ψάξιμο … ελπίζω.

Εάν έχετε το IAMM NTR83 και θέλετε να κατεβάσετε το τελευταίο firmware (ψάξτε στο internet για να δείτε τι προβλήματα αντιμετώπισαν άλλοι χρήστες με την έκδοση που θέλετε να κάνετε download) δείτε στο site του αντιπροσώπου.

Check them out

GK802 Android Mini TV Box Review

Η μεταφορά του λειτουργικού Android σε διάφορες μικροσυσκευές είναι πλέον κάτι το... →

MK808 Android Mini TV Box

Κυκλοφορούν αρκετό καιρό στην αγορά με μικτές κριτικές. Τα ονομάζουν Google TV... →

Nexus 7 tablet

Ναι δεν υπάρχει μόνο το iPad ! υπάρχουν και άλλα tablet, ξεκολλήστε.... →

   8 σχόλια     ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ

 1. iamm ntr83

  Εδώ και δυο μέρες το ntr83 μολις το ανοιγω εμφανίζει την οθόνη εκκίνησης αλλα δεν την ολοκληρωνει ποτέ. Αντίθετα μετα από λίγη ώρα σβήνει μόνο του και ξανανοιγει επαναλαμβανοντας συνεχως αυτη τη διαδικασία με αποτέλεσμα να μη μπορεί να μου δείξει το μενου επιλογών για να το χρησιμοποιήσω! το έχω 15 μήνες και δεν είχα κανένα πρόβλημα! καμμιά ιδέα κανείς;

  • kounoupaki

   Το πιθανότερο είναι να έχεις πρόβλημα hardware. Εάν έχεις κάποιο σκληρό δίσκο δοκίμασε τον, εάν δεν δουλέψει μάλλον θα πρέπει να το πάς στην αντιπροσωπεία.

   • iamm ntr83

    Αυτό υποθέτω κι εγώ πως μάλλον υπάρχει πρόβλημα hardware! Αφαίρεσα το σκληρό δίσκο ο οποίος δεν έχει πάθει τίποτα ευτυχώς και πέρασα το τελευταίο firmware από usb stick εγκαταστάθηκε κανονικά αλλά όταν τελείωσε και το ntr83 μπήκε ξανά στη διαδικασία εκκίνησης, επαναλήφθηκαν τα ίδια.
    Μάλλον λοιπόν έχει πρόβλημα hardware απλά έθεσα το ερώτημα μήπως αντιμετώπισε και κάποιος άλλος το πρόβλημα και βρήκε λύση να μου την πει. Θα το πάω τη Δευτέρα στην αντιπροσωπεία να μου το αλλάξουν.

    • pathon

     Το ίδιο πρόβλημα είχα κι εγώ 2 φορές και το έδωσα στο service! Την πρώτη φορά μου άλλαξαν μητρική και τη δεύτερη επεξεργαστή!

 2. evangelos

  κατάφερες να πέξει υπότιτλους (srt) απο τον NAS (synology); έχω το ds411j αν λύθηκε το πρόβλημα θα το πάρω.

  • kounoupaki

   Δυστυχώς για κάποιο λόγο το iamm δεν παίζει τους υπότιτλους (srt) του synology. Εχω εγκαταστήσει τα τελευταία firmware και στα δύο. Το streaming το κάνω μεσω UPnP. Ωστόσο το iamm παραμένει μια καλή λύση mediaplayer με mpeg4 decoding (ψηφιακή τηλεόραση) με αρκετές επιπλέον επιλογές (όλα σε ένα).